Over mij

Mijn naam is Eveline Folkerts (1979). Ik ben in 2004 afgestudeerd in klinische-en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en behaalde tevens toen de aantekening sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2011 rondde ik de 2 jarige postmasteropleiding tot Gezondheidspsycholoog af. Daarnaast ben ik geregistreerd cognitief gedragstherapeut VGCt® , SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, EMDR therapeut en hartcoherentietherapeut.  

 

Ik heb ruim 8 jaar gewerkt voor een grote GGZ instelling alwaar ik veel ervaring heb kunnen opdoen in het behandelen van uiteenlopende psychische klachten zoals trauma, eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, angst- en depressieve klachten. Daarnaast heb ik in 2005 mijn Praktijk voor Sportpsychologie opgezet waarin ik (top)sporters, dansers, coaches en andere high performers mentaal begeleid.

 

In 2015 heb ik besloten om volledig zelfstandig te gaan werken en heb ik mijn sportpsychologie praktijk uitgebreid met het geven van behandelingen in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ).

 

Aangezien ik BIG geregistreerd ben als GZ-psycholoog worden de behandelingen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & psychotherapeuten (LVVP), de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en werk ik samen met Stichting 1nP, een landelijke netwerkorganisatie van vrijgevestigde professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Visie

Mijn werkwijze is inzicht gevend en oplossingsgericht en kenmerkt zich door openheid, verbondenheid, integriteit, doelgerichtheid, optimisme en vakbekwaamheid. Het uitgangspunt is dat de behandeling kortdurend en efficiënt van aard is waarbij je zelf een actieve rol speelt om snel weer klachtenvrij te zijn. Daarbij maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie. Dit is een vorm van therapie die bewezen effectief is voor de behandeling van allerlei verschillende psychische klachten. Op indicatie kan ik ook EMDR geven en maak ik gebruik van technieken uit de mindfulness, schematherapie en Acceptance Commitment Therapy (ACT).

 

Over mij