Tarieven & Vergoeding

Op 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel in de GGZ ingevoerd. Dit heeft ook gevolgen voor u, o.a.voor uw eigen risico. Zie hier voor meer informatie over deze nieuwe bekostiging in de GGZ.

 

Vergoeding

Indien er sprake is van een psychische stoornis (een DSM-5 diagnose), worden de gesprekken vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar verrekent de kosten echter wel met het verplichte eigen risico, wat in 2022 vastgesteld is op 385 euro. Een verwijsbrief van de huisarts is voor deze vergoeding noodzakelijk.

De Praktijk voor Sport- en Gezondheidspsychologie heeft in 2022 contracten met de meeste zorgverzekeraars, behalve met CZ/OHRA/Nationale Nederlanden. Download hier een lijst van gecontracteerde zorgverzekeraars. CZ,OHRA en NN clienten kan ik in 2022 wel behandelen maar dan via stichting 1np. De nota wordt dan via 1np rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar ingediend. 

 

Ik werk met het principe planning=realisatie volgens het nieuwe Zorgprestatiemodel. De geplande duur van een consult wordt in rekening gebracht. Ook als het consult in werkelijkheid iets langer of korter duurde. Indien het meer dan 15 min afwijkt pas ik de duur van het consult achteraf aan.

 

Tarieven

Je kunt er ook voor kiezen om de behandeling zelf te betalen. Je hebt dan geen verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist. De kosten per sessie zijn dan 115 euro per uur, exclusief 21% btw. Dit uur is verdeeld in 50 minuten spreektijd en 10 minuten voor administratie. Ik stuur je maandelijks een factuur per email en vraag je binnen 2 weken te betalen. Indien de rekening dan niet is betaald kan de begeleiding worden stopgezet.

 

No show

Indien je niet kan komen op een afspraak dien je je minimaal 24 uur van te voren af te melden. Dit dient te gebeuren via bellen of whatsapp. Indien je te laat afbelt of niet verschijnt op de afspraak wordt er 60 euro in rekening bij je gebracht. De zorgverzekeraar vergoed geen ‘no show’.

 

Betalingsvoorwaarden

​​​Voor de betalingsvoorwaarden, zie hier.

 

Tarieven & Vergoeding