Tarieven & Vergoeding

Op 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel in de GGZ ingevoerd. Dit heeft ook gevolgen voor u, o.a.voor uw eigen risico. Zie hier voor meer informatie over deze nieuwe bekostiging in de GGZ.

 

Vergoeding

Indien er sprake is van een psychische stoornis (een DSM-5 diagnose), worden de gesprekken vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar verrekent de kosten echter wel met het verplichte eigen risico, wat in 2024 vastgesteld is op 385 euro. Een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist is voor deze vergoeding noodzakelijk.

De Praktijk voor Sport- en Gezondheidspsychologie heeft in 2024 contracten met de meeste zorgverzekeraars, behalve met CZ/OHRA/Nationale Nederlanden. Download hier een lijst van gecontracteerde zorgverzekeraars voor 2024. CZ,OHRA en NN clienten kan ik in 2024 wel behandelen maar dan via stichting 1np. De nota wordt dan via 1np rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar ingediend. 

 

Ik werk met het principe planning=realisatie volgens het nieuwe Zorgprestatiemodel. De geplande duur van een consult wordt in rekening gebracht. Ook als het consult in werkelijkheid iets langer of korter duurde. Indien het meer dan 15 min. afwijkt pas ik de duur van het consult achteraf aan.

 

Tarieven zelfbetalers/ niet vergoede zorg

Een intakegesprek van 60 minuten bedraagt 175 euro. Het tarief voor

Een consult van 45 minuten bedraagt 125 euro (45 min spreektijd, 15 min voorbereiding en administratie)

Een consult van 60 minuten bedraagt 150 euro (60 min spreektijd, 15 min voorbereiding en administratie).

Dit tarief geldt voor onverzekerde zorg (diagnoses die door de zorgverzekeraar niet vergoed worden, alsmede wanneer je het traject zelf wenst te betalen zonder inmenging van de zorgverzekeraar). Deze zorg is vrijgesteld van BTW.  

Ik stuur je maandelijks een factuur per email en vraag je binnen 2 weken te betalen. Indien de rekening dan niet is betaald kan de behandeling worden stopgezet.

 

No show

Indien je niet kan komen op een afspraak dien je je minimaal 24 uur van te voren af te melden. Dit dient te gebeuren via bellen of whatsapp. Indien je te laat afbelt of niet verschijnt op de afspraak wordt er 75 euro in rekening bij je gebracht. De zorgverzekeraar vergoed geen ‘no show’.

 

Betalingsvoorwaarden

​​​Voor de betalingsvoorwaarden, zie hier.

 

Tarieven & Vergoeding